84 Saci de Dormit Camping & Munte, Pret de la 29 lei

Filters

Capacitate (nr persoane)

In stoc

Saci de dormit 

Sunt 84 produse.
Vizualizare 1 - 24 din 84 produse

Saci de dormit: atunci cand urmeaza sa iti petreci noaptea la cort, una dintre cele mai importante componente alte echipamentului montan este sacul de dormit.

Impreuna cu rucsacul, cortul, salteaua autogonflabila sau izoprenul, sacul de dormit completeaza lista de echipament de munte minim necesar pentru a avea parte de un grad de confort ridicat.

In gama de saci de dormit de la MagazinOutdoor.ro gasesti saci de dormit ieftini, cu preturi incepand de la 80 lei, de la producatori de prestigiu, cum ar fi: Altus, Coleman, Easy Camp, Mammut, Montane, Pinguin, Robens, Trimm, Warmpeace.

Atunci cand cauti o oferta saci de dormit online, este bine sa tii cont de cateva caracteristici de nivel tehnic, astfel incat alegerea ta sa fie una conform cu nevoile tale.

Dupa anotimpul in care vei folosi sacul, putem imparti in 3 categorii: vara, iarna, 3 sezoane. Parametrul care dicteaza categoria in care incadram sacii este temperatura de confort. O alta caracteristica a sacilor de dormit este forma acestora: saci de dormit mumie sau saci de dormit dreptunhgiulari (drepti).

Saci de dormit vara - temperatura de confort
Vara, temperatura de confort trebuie sa fie de minim +2 grade Celsius. Astfel, te asiguri ca nu iti va fi nici frig, dar nici cald in timpul noptilor de vara petrecute la cort, fie ca esti in zona de munte, fie ca esti pe plaja, in camping la mare.

Saci de dormit 3 sezoane - temperatura de confort
Daca vorbim de saci de dormit de 3 sezoane (primavara, vara, toamna), temperatura de confort recomandata este intre -12 grade Celsius si +2 grade Celsius. Daca esti intr-o zona de munte si vei innpta la cort, te poti astepta ca temperatura pe timpul noptii sa coboare mult sub 0 grade Celsius si, daca ai echipamentul potrivit, vei beneficia de confort sporit pe toata durata noptii.

Saci de dormit iarna - temperatura de confort
Spre deosebire de restul sezoanelor, iarna la munte putem avea temperaturi extreme, asa ca trebuie sa fii pregatit pentru orice situatie. In consecinta, sacii de domit pentru sezonul rece trebuie sa aiba o temperatura de confort de -12 grade Celsius sau mai jos.

O alta caracteristica importanta a sacului de dormit este umplutura din care este fabricat. Aceasta poate fi de doua tipuri: umplutura sintetica (Primaloft, Air Thermo, Izotherm, etc) sau cu puf (de gasca sau de rata). Deosebirea intre cele doua tipuri de umplutura este data de faptul ca un sac de dormit cu umplutura sintetica se va usca mai rapid decat un sac de dormit cu puf, insa, in acelasi timp, greutatea unui sac cu umplutura sintetica este mai mare decat a unuia cu puf. Totodata, pretul pentru un sac de dormit cu puf va fi aproape intotdeauna mai mare decat al unuia cu umplutura sintetica.

Asadar, fie ca iti vei petrece noaptea la cort, intr-un refugiu sau chiar pe plaja sub cerul liber, asigura-te ca ai cu tine sacul de dormit potrivit, astfel incat sa ai parte de un somn linistit si odihnitor, insa nu uita si de o saltea autogonflabila sau un izopren.