25 Geci & Jachete trekking, drumetie & munte pentru barbati si femei, Pret de la 0 lei

Filters

Geci / jachete munte 

Sunt 25 produse.
Vizualizare 1 - 24 din 25 produse

Geci si jachete trekking & drumetie
Fie ca e vorba de anotimpul de iarna, fie ca e primavara, vara sau toamna, fiecare anotimp necesita echipamentul adecvat in drumetie pe munte. Pe langa pantalonii de trekking, polar si tricou, jacheta de trekking este parte esentiala ce nu trebuie sa lipseasca din lista de imbracaminte pe care o vei lua cu tine in drumetie.

Jachete trekking iarna:
Daca esti fan al plimbarilor pe munte in anotimpul rece, vei avea nevoie de o geaca cu proprietati izolatoare excelente. Cea mai buna varianta este sa alegi o geaca trekking cu puf (puful de gasca si cel de rata sunt cele mai bune doua materiale naturale izolatoare). Puful mentine temperatura corpului la un nivel optim, in timp ce impedica caldura sa se disipe.

Calitatea (si performanta) pufului de rata / gasca este masurata in "cubic inch" si face referire la gradul de umplere cu puf a gecii. Cu cat volumul ocupat de puf este mai mare, cu atat nivelul de izolare termica va fi mai ridicat.


Jachete trekking primavara / toamna:
Asa cum bine stim, primavara si toamna sunt anotimpuri in care predomina temperaturile destul de joase si in care, de obice, nivelul de precipitatii este unul relativ ridicat. Asadar, o geaca munte cu puf nu va fi solutia optima in acest caz, intrucat puful se usuca greu si nu ofera protectie termica atunci cand este ud.

Cea mai buna optiune devin gecile de munte cu umplutura sintetica (care reusesc sa replice calitatile oferite de puful de rata / gasca, insa se usuca mult mai repede decat acesta si sunt mai rezistente la umezeala). Gecile cu umplutura sintetica sunt, in general, o alternativa mai ieftina fata de cele cu puf. Dezavantajul gecilor cu umplutura sintetica este acela ca este nevoie de un volum mai mare (comparativ cu puful) pentru a oferi un grad similar de protectie impotriva frigului.

Daca umezeala (ploaia) este principala ta grija, atunci cu siguranta trebuie sa alegi o geaca munte impermeabila. Acest tip de geci sunt fabricate din material impermeabil (membrane tehnice; ex: Gore-Tex). Majoritatea gecilor impermeabile nu sunt prevazute cu captuseala, in consecinta este recomandat sa porti un polar pe dedesubt.