Carabiniera - caraba: echipament alpinism la pret mic. Comanda online - MagazinOutdoor.ro

Filtrare

Carabiniere 

Sunt 53 produse.

Carabiniera alpinism sau caraba alpinism este unul dintre cele mai folosite articole din echipamentul de alpinism. Carabiniera este o verigă metalică, de obicei in forma literei D sau ovala, care se inchide spre interior cu o clapeta. Rolul ei este acela de a conecta in conditii de siguranta o multitudine de componente folosite in domenii precum...

Carabiniera alpinism sau caraba alpinism este unul dintre cele mai folosite articole din echipamentul de alpinism. Carabiniera este o verigă metalică, de obicei in forma literei D sau ovala, care se inchide spre interior cu o clapeta. Rolul ei este acela de a conecta in conditii de siguranta o multitudine de componente folosite in domenii precum alpinism, catarare, via ferrata, speologie, etc.

In functie de tipul lor, carabinierele se impart in doua categorii: fara siguranta, respectiv cu siguranta (cele cu siguranta fiind impartite la randul lor in doua subcategorii: cu filet si autoblocante.

In functie de tipul clapetei, carabele de alpinism se impart in mai multe categorii:

  • cu clapeta dreapta: este cel mai utilizat tip de carabiniera de alpinism si toti marii producatori (precum Petzl, Mammut, Black Diamond, etc) fabrica acest tip de carabiniera
  • cu clapeta curba: se pot atasa mai usor fata de carabinierele cu clapeta dreapta
  • cu clapeta filiforma: in acest caz, clapeta este foarte subtire si este fabricata dintr-un material rezistent. Marele avantaj este dat de faptul ca greutatea totala a carabei scade, astfel efortul alpinistului diminuandu-se si el.


In functie de forma carabei, putem deosebi mai multe categorii:

  • carabe ovale: forta este egal distribuita atat pe axa clapetei cat si pe axa fara clapeta
  • carabe in forma literei D: forta se distribuie pe axa fara clapeta
  • carabe offset-D: lungimea in partea de deschidere a clapetei este mai mare decat lungimea din celalalt capat, astfel clapeta beneficiaza de o deschidere mai mare. O subcategorie a carabinierelor offset-D sunt carabele HMS, care au dimensiuni mai mari fata de carabele D obisnuite, fapt ce permite prinderea mai multor obiecte.
Mai mult
Vizualizare 1 - 24 din 53 produse
Accept

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Vezi detalii