O tura la Cabana Malaesti

De soarele te gadila si tu ii zambeste sau de inima-ti plage si sufletul ti-e zburator, atunci e momentul sa alergi spre locul unde sufletul uita de sine insusi devenind natura.

Asa poate incepe o zi de sambata dimineata devreme cand rucsacul se arunca in spate cu 2-3 nimicuri de-ale gurii si eventuale haine de ploaie.

Asa a inceput si ziua mea. La 7 cu soarele sus, ne-am adunat unul cate unu, iubitori de munte cu mai multa sau mai putina experienta, destinatia zilei fiind Cabana Malaiesti. (more…)

Read more

Tura de relaxare in jurul muntelui Batrana

In cele ce urmeaza va voi descrie un foarte scurt traseu cu punct de plecare si sosire in zona Pestera. Este un traseu cu un grad mic de dificultate dar care are portiuni nemarcate. Atentie, deci, la orientare. Cu toate acestea, pentru incepatori este un traseu facil si frumos.

Plecam chiar de la telecabina Pestera si urmam marcajul triunghi rosu pana ce intalnim o stana. Parasim acest marcaj si urmarim o poteca lata (sau chiar drum forestier) ce se desprinde spre stanga. Pe acest drum urcam lin si admiram imprejurimile. Daca aveti parte de o zi senina, puteti vedea Sfinxul, Cabana Babele, partiile din Valea Dorului, zona
Pestera si Poiana Padina.
(more…)

Read more