Valea lui Stan, in ritm de poveste

Cu un pahar de curaj, o pastila de atentie si o traista de prieteni, m-am aventurat pe Valea lui Stan in Fagaras la 3 km inainte de lacul Vidraru venind dinspre Curtea de Arges.

Si spun curaj caci pentru cei mai fricosi din fire poate parea nebunie sa te urci pe scari suspendate deasupra apei. Va confirm ca e suficienta o singura pastila de atentie sa poti face fata traseului si o traista de prieteni pentru buna dispozitie si poze la tot pasul.

M-am bucurat sa gasesc traseul marcat cu bulina rosie in cerc alb, bine amenajat astfel incat sa sustina miscarea si catararea. marcaj traseu Valea lui Stan

Traseul e ca o poveste: incepe lin cu prezentarea personajelor principale, raul si muntele. traseu Valea lui Stan - 2

Continua cu intriga: muntele prea mare si dur, raul prea incapatanat sa o ia prin alta parte.

De aici “problemele” transformate in:

  • cascade zgomotoase de-ai zice ca intreaga natura petrece neintreruptcascada Valea lui Stantraseu Valea lui Stan - 4
  • zone line si adanci de mai mai te-ai arunca in ele, de-ar fi temperaturi mai ridicate poza-5 poza-6
  • pereti abrupti de munte presarati cu scari metalice pe care iti inghetata mainile ca iarna poza-7 poza-8

Personajul surpriza este si el prezent. Un catel misterios de vesel aparut ca prin minune dintre stanci, ne ureaza drum bun dupa ce primeste o portie de ciocolata delicioasa.

Punctul culminant: culoarul stramt ce reprezinta ultima lupta de rezistenta a muntelui in fata apei. E usor de imaginat cine va castiga. poza-10 poza-11

Deznodamantul: cand lupta se termina, incepe linistea din poiana si frumusetea calma a marelui lac Vidraru poza-12 poza-13

Si uite asa am incalecat pe-o sa si am lasat fericiti in urma raul si muntele.

 

Articol redactat de: Mihaela Gologan

Fotograf: Marius Popescu

Read more

O tura la Cabana Malaesti

De soarele te gadila si tu ii zambeste sau de inima-ti plage si sufletul ti-e zburator, atunci e momentul sa alergi spre locul unde sufletul uita de sine insusi devenind natura.

Asa poate incepe o zi de sambata dimineata devreme cand rucsacul se arunca in spate cu 2-3 nimicuri de-ale gurii si eventuale haine de ploaie.

Asa a inceput si ziua mea. La 7 cu soarele sus, ne-am adunat unul cate unu, iubitori de munte cu mai multa sau mai putina experienta, destinatia zilei fiind Cabana Malaiesti. (more…)

Read more

Tura de relaxare in jurul muntelui Batrana

In cele ce urmeaza va voi descrie un foarte scurt traseu cu punct de plecare si sosire in zona Pestera. Este un traseu cu un grad mic de dificultate dar care are portiuni nemarcate. Atentie, deci, la orientare. Cu toate acestea, pentru incepatori este un traseu facil si frumos.

Plecam chiar de la telecabina Pestera si urmam marcajul triunghi rosu pana ce intalnim o stana. Parasim acest marcaj si urmarim o poteca lata (sau chiar drum forestier) ce se desprinde spre stanga. Pe acest drum urcam lin si admiram imprejurimile. Daca aveti parte de o zi senina, puteti vedea Sfinxul, Cabana Babele, partiile din Valea Dorului, zona
Pestera si Poiana Padina.
(more…)

Read more