4 sfaturi de care trebuie sa tii cont la cumpararea cortului

cort

Reusita unei excursii depinde cel mai mult de alegerea locului potrivit pentru popas. Fie ca doriti sa popositi intr-un hotel, motel, cabana sau cort daca locul ales nu este prielnic intreaga excursie va fi urmata de stres, oboseala si iritare legate de lipsa somnului, calitatea slaba a serviciilor, lipsa igienei sau alte inconveniente care pot transforma o vacanta intr-un cosmar. Vacanta in cort se poate transforma rapid intr-un adevarat calvar daca nu tineti seama de sfaturile specialistilor legate de alegerea cortului potrivit. Iata cateva sfaturi importante legate de cumpararea unui cort adecvat:

1. Tine cont de calitate si nu de pret

Cortul va fi casa dumneavoastra departe de casa pentru urmatoarele zile sau saptamani. Alegerea unui cort dintr-un material de calitate si cu un design bine gandit va poate scuti de multe neplaceri. Un cort dintr-un material ieftin se poate:

– rupe extrem de usor;

– impermeabilitatea podelei, rezistenta mecanismului de inchidere si calitatea cusaturilor nu este garantata, invelisul inadecvat lasand astfel sa patrunda umezeala din atmosfera si apa in caz de ploaie;

– cuiele din materiale indoielnice se pot rupe, funiile pot ceda, iar in caz de vant sau furtuna neasteptata aveti nevoie de un cort bine ancorat si rezistent care sa va protejeze, nu de un covor zburator;

cort modern
cort modern

2. In cazul unui cort, dimensiunea conteaza

In alegerea cortului trebuie sa tineti cont de inaltimea si dimensiunea persoanelor care vor locui acolo cat si de cantitatea de bagaje care va trebui depozitata in interiorul cortului. Este necesar ca inainte de a pleca in calatiorie, cortul sa fie montat de cateva ori pentru exercitiu, iar fiecare persoana sa intre si sa probeze daca acel cort se potriveste dimensiunilor in special pentru un somn confortabil.

3. Anotimpul si ventilatia trebuie sa intre in calcul

Vara este anotimpul prielnic pentru o excursie cu cortul dar primavara sau toamna pot fi la fel de ofertante pentru o iesire in natura daca alegeti un cort potrivit. Cortul pentru vara este fabricat din materiale usoare si are nevoie de multe orificii de ventilatie pentru a mentine o temperatura potrivita si pentru a preveni condensul. Lipsa ventilatiei poate fi extrem de neplacuta ducand la umezeala excesiva. Exista corturi pentru trei anotimpuri, create special pentru a rezista in conditii de vant puternic si de ploaie si care pot proteja in oarecare masura impotriva frigului.

cort de vara
cort de vara

4. Cine, cum si unde va monta cortul

Exista corturi mari, pentru 5-10 persoane si care ofera o capacitate de stocare deosebita, dar au nevoie de o intreaga armata pentru a fi montate si de un spatiu mare pentru amplasament. Un cort trebuie sa fie usor de montat pentru ca de cele mai multe ori nu avem timpul si mijloacele necesare montarii unui cort sofisticat. Oboseala, foamea, prezenta copiilor, conditiile meteo, lipsa mijloacelor tehnice si a indemanarii nu permit amplasarea unui astfel de cort chiar daca avantajele lui sunt net superioare.

Exista o varietate mare de corturi iar alegerea celui mai potrivit poate fi uneori dificila. Lucrurile cele mai importante de care trebuie sa tineti cont sunt:

– numarul de persoane

– anotimpul preferat pentru excursii;

– indemanarea celor care vor monta cortul;

– calitatea cortului, impermeabilitatea, rezistenta.

Va invitam sa vizionati categoriile de corturi disponibile in magazinul nostru aici: http://www.magazinoutdoor.ro/256-corturi

Cat de bun a fost acest articol? Da click pe stelute pentru a vota.