BlowBack, GBB, GNB, AEG, HOP-UP; cunosti termenii?

Ai auzit vorbindu-se despre GBB, GNB, AEG, HOP-UP, BLOW-BACK si nu ai idee ce inseamna acesti termeni?

Hai sa ii lamurim pe fiecare in parte!

Atunci cand vorbim despre arme airsoft intalnim diversi termeni precum cei mentionati mai sus. Acestia reprezinta termeni tehnici folositi cu precadere in limbajul de specialitate airsoft (si nu numai).

BLOWBACK: mansonul culiseaza dupa fiecare focĀ  tras. Dupa ce incarcatorul este introdus, pistolul trebuie armat o singura data. Astfel mansonul va culisa pe directia spate-fata (atunci cand culiseaza spre spate ofera doza de realism, oferind recul-ul; atunci cand culiseaza spre fata este introdusa bila urmatoare pe teava, astfel pistolul fiind pregatit in mod automat pentru a trage urmatoarea bila). Atunci cand vorbim de blowback putem spune ca mansonul ramane blocat spre spate dupa ce bilele din incarcator se termina (acest lucru este intalnit si la armele reale). Aceasta miscare confera replicii airsoft o doza mai mare de realism.

pistol airsoft cz75d
pistol-airsoft-cz75d

GBB : reprezinta acronimul de la Gun BloBack (arma cu recul)

GNB: este acronimul de la Gun Non BlowBack (arma fara recul)

AEG: reprezinta prescurtarea de la Automatic Electric Guns

HOP-UP: este o garnitura fabricata din cauciuc, cu rolul de a face in asa fel incat bila sa iti mentina traiectoria pe o distanta cat mai mare cu putinta; aceasta garnitura imprima bilei o miscare de rotatie pe axa Ox (axa orizontala)

Oferta completa de arme airsoft si accesorii se poate vizualiza aici: http://www.magazinoutdoor.ro/60-airsoft

Read previous post:
Concurs MagazinOutdoor.ro & Maglite

Participa la concursul organizat de http://www.MagazinOutdoor.ro! Premiu: lanterna mini Maglite originala, made in USA. Cum participi, in 2 pasi simpli:

Echipament necesar pentru camping

Daca iti place sa mergi cu cortul si sa campezi pentru una sau mai multe zile trebuie sa te asiguri

Opinel nr 8 carbon
Cum se intretine Opinel carbon

Opinel carbon cu pete? Daca sunteti posesor de cutite Opinel, in special de cutite Opinel carbon, cu siguranta ati observat

Close