Caini de vanatoare – care sunt cele mai cunoscute rase

rase de caini de vanatoare

Iubim cainii; ii iubim ca si animale de companie, dar cu siguranta ii iubim ca si parteneri de vanatoare. Desi nu toate rasele de caini pot fi un partener de nadejde pe parcursul unei partide de vanatoare, multe dintre ele au evoluat de-a lungul timpului astfel incat, in functie de tipul de vanat targetat, sa putem alege rasa de caine potrivita.

Exista multi vanatori care sunt loiali unei rase anume caini, fie ca vorbim de un English setter, un Cocker spaniol, un German Pointer sau orice alta rasa de caine.

In continuare vom vedea care sunt cele mai raspandite 10 rase de caini de vanatoare.

Pointer

caine de vanatoare Pointer
caine de vanatoare Pointer

Pointer-ul, denumit si English pointer, este un caine de vanatoare la pasari, foarte determinat si foarte iubit de catre vanatori. Pointer-ul este foarte eficient in vanatoarea la prepelita, rasa fiind indeosebi toleranta la caldura. Fie ca il iei cu tine la vanatoare sau ca motaie langa tine pe canapea, Pointer-ul este un companion perfect.

Dimensiuni caine de vanatoare Pointer:
Inaltime : 43 – 53 cm
Greutate: 20 – 46 kg

Golden Retriever

caine de vanatoare Golden Retriever
caine de vanatoare Golden Retriever

Golden Retriever-ul este un caine de vanatoare excelent pentru vanatoarea de pasari si vanat de talie mica. Este un caine entuziast, loial si relativ usor de dresat. Este de asemenea un companion perfect pentru copii, cei mici iubind sa se joace cu el.

Dimensiuni caine de vanatoare Golden Retriever:
Inaltime : 53 – 61 cm
Greutate: 25 – 35 kg

English Setter

caine de vanatoare English Setter
caine de vanatoare English Setter

English Setter-ul este un caine de vanatoare cunoscut pentru rezistenta sa la alergare. El poate fi dresat sa faca aport, acest lucru transformandu-l intr-un excelent caine de vanatoare la pasari. Pe masura ce popularitatea Setter-ului a crescut, rasa s-a impartit in doua categorii: comformation si field. Cainii din categoria field sunt mai mici si cu blana mai scurta, iar cei din categoria comformation sunt pretabili mai degraba pentru expozitii si pentru caini de companie, intrucat blana lor este mai lunga.

Dimensiuni caine de vanatoare English Setter:
Inaltime : 63,5 – 68 cm
Greutate: 30 – 36 kg

Irish Setter

caine de vanatoare Irish Setter
caine de vanatoare Irish Setter

Cainele de vanatoare Irish Setter este un caine recunoscut in special pentru blana lui rosiatica si pentru agilitatea sa. Ca si Setter-ul englez, rasa se imparte in caini de teren si caini de expozitie. Desi aspectul sau poate sa nu inspire multa incredere, trebuie mentionat faptul ca acesta este un caine de vanatoare mai dur si mai rezistent decat pare. Este muncitor si foarte determinat sa urmareasca pasarile. Nu in ultimul rand, cainii din rasa Irish Setter sunt foarte iubitori, fiind un companion bland care se ataseaza de copii.

Dimensiuni caine de vanatoare Irish Setter:
Inaltime : 61 – 69 cm
Greutate: 16 – 36 kg

Beagle

caine de vanatoare Beagle
caine de vanatoare Beagle

Beagle-ul este un caine de vanatoare care are un miros excelent si latrat puternic. Rasa Beagle este folosita cu precadere la vanatoare de animale de talie mica, in special iepuri. Este de asemenea un catel care poate fi tinut ca si animal de companie, insa trebuie luat in considerare faptul ca este un animal foarte, foarte energic si are nevoie de foarte multa miscare.

Dimensiuni caine de vanatoare Beagle:
Inaltime : 33 – 39 cm
Greutate: 10 – 15 kg

Bloodhound

caine de vanatoare Bloodhoud
caine de vanatoare Bloodhoud

Cainele de vanatoare Bloodhound este un caine care are rabdare, fiind genti si nobil. Este foarte prietenos cu copiii si este deasemenea reconoscut pentru faptul ca accepta bebelusii care se urca pe el si care “il chinuie” in toate modurile posibile. In general, se intelege bine cu alte animale de companie. In spatele temperamentului sau linistit, gasim un caine determinat, independent, care de multe ori ia decizii proprii, in loc sa asculte comenzile stapanului. Acest aspect este mai pregnant in momentele in care a descoperit un miros interesant. Daca se intampla acest lucru, incapatanarea si determinarea il fac sa urmareaza mirosul cat mai mult posibil.

Dimensiuni caine de vanatoare Bloodhound:
Inaltime : 66 – 75 cm
Greutate: 40 – 50 kg

English Springer Spaniel

caine de vanatoare English Springer Spaniel
caine de vanatoare English Springer Spaniel

Cainele de vanatoare English Springer Spaniel este un caine excelent la vanatoarea de pasari , in special la cea de fazani. Rasa English Springer Spaniel are abilitati excelente de aport, abilitati care se apropie de cele ale Labradorului sau ale Golden Retriever-ului. Dimensiunile relativ reduse ale rasei ajuta foarte mult la navigarea in spatii stramte in timpul vanatorii. Atunci cand nu este la vanatoare, cainele English Springer Spaniel este un excelent caine de companie.

Dimensiuni caine de vanatoare English Springer Spaniel:
Inaltime : 48 – 51 cm
Greutate: 18 – 25 kg

Weimaraner

caine de vanatoare Weimaraner
caine de vanatoare Weimaraner

Cainii de vanatoare Weimaraner sunt caini activi, care au nevoie de un nivel ridicat de activitate fizica. Desi sunt excelenti caini de vanatoare, acestia nu prefera sa stea in cusca, si prefera sa ii insoteasca pe stapanii lor. Rasa Weimaraner este o rasa de caini foarte inteligenti si au nevoie de activitati care sa ii tina ocupati, prevenind astfel distrugerile “accidentale” de mobilier in casa, sau sapatul in pamant, daca vorbim de curte. Cainii Weimaraner au nevoie de foarte multa interactiune cu oamenii. Tolereaza cu succes alte rase de caini, insa nu este recomandat sa aiba in anturaj alte animale de companie precum pisici, rozatoare, pasari sau reptile. Pentru cei care isi doresc un caine mare de vanatoare, activ si puternic, rasa Weimaraner este una potrivita.

Dimensiuni caine de vanatoare Weimaraner:
Inaltime : 66 – 70 cm
Greutate: 32 – 37 kg

American Foxhound

caine de vanatoare American Foxhound
caine de vanatoare American Foxhound

Cainele de vanatoare American Foxhound este un caine care are un miros foarte bun, cu o nivel foarte ridicat de determinare. Este un caine care rezista foarte bine in alergare, el fiind in special folosit la vanatoarea de vulpi. In timp insa, rasa a evoluat si acum este folosita si la vanatoarea de capriori.

Dimensiuni caine de vanatoare Weimaraner:
Inaltime : 21 – 71 cm
Greutate: 27 – 32 kg

Cat de bun a fost acest articol? Da click pe stelute pentru a vota.