0 Articole Imbracaminte Munte & Drumetie, Pret de la 0 lei

Filters

Imbracaminte 

Nu sunt produse in aceasta categorie.

Imbracaminte munte
Impreuna cu cortul, sacul de dormit, bocancii de trekking, parazapezile si betele de trekking, imbracamintea de munte formeaza un tot unitar care iti va transforma drumetia intr-una placuta si confortabila.

Principala recomandare din partea noastra, atunci cand vine vorba de imbracaminte de munte, este sa ne imbracam in straturi (adica mai multe articole de imbracaminte mai subtiri, decat unul singur si gros).


Aceasta recomandare se datoreaza faptului ca in mod cert, in timpul drumetiei, vor exista variatii de temperatura, variatii carora le vei face fata cu brio doar daca imbracamintea ta este in straturi, astfel vei putea da jos un strat sau pune inca unul, in caz ca temperatura de afara te obliga sa faci acest lucru.

O alta cauza care duce la nevoia de a avea imbracaminte in straturi este nivelul de efort depus. Cu siguranta ai observat ca atunci cand depui efort pentru a urca un abrupt, sangele circula mai intens, corpul se incalzeste, rezultand nevoia de a avea mai putine haine pe tine.

Straturile termice au fiecare rolul lui, dupa cum urmeaza:
- stratul de langa piele are scopul de a elimina transpiratia de langa piele, fiind recomandate materiale tehnice de calitate (lana Merinos, Coolmax, etc)
- stratul intermedial (polarul) are rolul de a proteja impotriva temperaturilor scazute, oferind caldura si confort. Aici discutam despre materiale precum polar / fleece.
- stratul exterior are rolul de a proteja de precipitatii (ploaie, lapovita, zapada) si vant. In general, o jacheta care are grad de impermeabilitate de 8.000 - 10.000 mm H2O este considerata a fi una de calitate.