56 Carabiniera - caraba: echipament alpinism la pret mic. Comanda online, Pret de la 40 lei

Filters

Carabiniere 

Sunt 56 produse.

Carabiniera alpinism sau caraba alpinism este unul dintre cele mai folosite articole din echipamentul de alpinism. Carabiniera este o verigă metalică, de obicei in forma literei D sau ovala, care se inchide spre interior cu o clapeta. Rolul ei este acela de a conecta in conditii de siguranta o multitudine de componente folosite in domenii precum...

Carabiniera alpinism sau caraba alpinism este unul dintre cele mai folosite articole din echipamentul de alpinism. Carabiniera este o verigă metalică, de obicei in forma literei D sau ovala, care se inchide spre interior cu o clapeta. Rolul ei este acela de a conecta in conditii de siguranta o multitudine de componente folosite in domenii precum alpinism, catarare, via ferrata, speologie, etc.

In functie de tipul lor, carabinierele se impart in doua categorii: fara siguranta, respectiv cu siguranta (cele cu siguranta fiind impartite la randul lor in doua subcategorii: cu filet si autoblocante.

In functie de tipul clapetei, carabele de alpinism se impart in mai multe categorii:

  • cu clapeta dreapta: este cel mai utilizat tip de carabiniera de alpinism si toti marii producatori (precum Petzl, Mammut, Black Diamond, etc) fabrica acest tip de carabiniera
  • cu clapeta curba: se pot atasa mai usor fata de carabinierele cu clapeta dreapta
  • cu clapeta filiforma: in acest caz, clapeta este foarte subtire si este fabricata dintr-un material rezistent. Marele avantaj este dat de faptul ca greutatea totala a carabei scade, astfel efortul alpinistului diminuandu-se si el.


In functie de forma carabei, putem deosebi mai multe categorii:

  • carabe ovale: forta este egal distribuita atat pe axa clapetei cat si pe axa fara clapeta
  • carabe in forma literei D: forta se distribuie pe axa fara clapeta
  • carabe offset-D: lungimea in partea de deschidere a clapetei este mai mare decat lungimea din celalalt capat, astfel clapeta beneficiaza de o deschidere mai mare. O subcategorie a carabinierelor offset-D sunt carabele HMS, care au dimensiuni mai mari fata de carabele D obisnuite, fapt ce permite prinderea mai multor obiecte.
Mai mult
Vizualizare 1 - 24 din 56 produse