29 Modele de Bocanci de Munte, Pret de la 0 lei

Filters

Bocanci 

Sunt 29 produse.

Bocanci munte – cea mai importanta componenta a echipamentului montan. Cum alegi o pereche de bocanci de munte potrivita pentru tine?
In primul rand, bocancii de munte de calitate sunt fabricati din materiale precum: talpa Vibram, membrana Sympatex, Gore-Tex, piele impermeabila Nubuck, Suede, etc.

Alege o pereche de bocanci de munte in functie d...

Bocanci munte – cea mai importanta componenta a echipamentului montan. Cum alegi o pereche de bocanci de munte potrivita pentru tine?
In primul rand, bocancii de munte de calitate sunt fabricati din materiale precum: talpa Vibram, membrana Sympatex, Gore-Tex, piele impermeabila Nubuck, Suede, etc.

Alege o pereche de bocanci de munte in functie de sezoanele in care ii vei folosi.
Vara, primavara si toamna vei folosi bocanci de munte pentru 3 sezoane. Acestia trebuie sa fie impermeabili, respirabili, pentru ca tu sa te bucuri de o tura montana in echipament de calitate.

Poti alege bocanci munte de iarna pentru turele pe munte prin zapada. Trebuie sa te asiguri ca iti alegi un model de bocanci de munte impermeabili, respirabili, cu talpa Vibram. La MagazinOutdoor gasesti atat bocanci munte de barbati cat si bocanci munte dama.
Daca alegi o pereche de bocanci de munte din piele Nubuck, trebuie sa stii ca aceasta este o piele de bovina, procesata pe partea exterioara, tratata pentru a asigura impermeabilitatea ghetelor de munte si a bocancilor.

Pielea Nubuck se gaseste in doua variante: cu aspect de catifea (a nu se confunda cu pielea Suede), sau neteda si lucioasa. Pielea Nubuck folosita la bocanci de munte este adesea denumita
si "water repellent leather" (piele ce respinge apa), datorita proprietatilor ei impermeabile.

La bocanci si ghete munte se foloseste deasemenea piele Suede, care este o piele de bovina, prelucrata din partea interioara. Pielea Suede este o piele de calitate, la fel ca si pielea Nubuck; ea se foloseste in special la bocanci de munte pentru drumetii si trekking. De obicei, fiind mai fina, pielea Suede se foloseste in tandem cu membranele impermeabile Gore-Tex si Sympatex pentru bocanci munte dama.

Mai mult
Vizualizare 1 - 24 din 29 produse

Bocanci de munte - cum sa alegi perechea de bocanci munte potrivita pentru tine

Atunci cand esti in cautarea unei perechi noi de bocanci de munte, fie care ii vei folosi la drumetii, trekking, backpacking sau chiar alpinism, trebuie sa tii cont de cativa parametri importanti.

Principalul factor care ar trebui sa influenteze decizia de cumparare a unei perechi de incaltaminte de munte este siguranta, indiferent ca urmeaza sa ii folosesti intr-o drumetie scurta de o zi, un weekend, sau chiar trasee montane de o saptamana, Iar atunci cand vorbim de siguranta, vorbim, bineinteles, de materialele din care este fabricata respetiva pereche de incaltaminte.

Cel mai important sfat pe care ti-l putem oferi este sa alegi perechea de incaltaminte in functie de scopul acesteia, adica in functie de modul de utilzare. Asadar, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, cum ar fi: distanta pe care o vei parcurge, durata drumetiei, nivelul de tau de pregatire, dificultatea rutei si suprafata terenului pe care vei merge.

Talpa bocancilor:
Asa cum spuneam mai sus, terenul pe care vei folosi perechea de bocanci drumetie (fie ca e vorba de bocanci drumetie barbati, femei sau copii) este un factor important in alegerea perechii potrivite pentru tine. O talpa mai moale va avea o priza mai buna si mai sugura pe un teren mai moale sau mai alunecos, pe cand o talpa cu o duritate ridicata este destinata cu precadere terenului mai stancos, deoarece este mai rezistenta in timp la abraziune. La nivel mondial, de departe cel mai important brand care fabrica talpi pentru bocanci & ghete munte este VIBRAM.
Tehnologiile folosite in constructia talpilor Vibram au ca rezultat o aderenta excelenta pe orice tip de teren, absorbtie ridicata a socurilor, confort sporit la purtare.

Materialul exterior:
La nivel de material exterior (partea superioara a bocancilor), exista o plaja larga de materiale (sintetice sau naturale). Amintim dintre aceastea: piele nubuck (netabacita), piele full-grain (tabacita), piele split-grain (mai usoara, mai respirabila, cu rezistenta mai scazuta decat cea a pielii de tip full-grain).

Membrana:
La capitolul membrane, de-a lungul timpului s-au remarcat cateva tipuri de membrane, cum ar fi Sympatex si Goretex. Membranele au rolul de a proteja de umezeala (apa, zapada, noroi) si de a mentine piciorul uscat pe toata durata deplasarii. Odata cu impermeabilitatea, membranele de calitate ofera si un grad ridicat de respirabilitate, ridicand astfel nivelul de confort.