16 Pantaloni trekking & drumetie de vara sau 3 sezoane pentru barbati & femei, Pret de la 220 lei

Filters

Pantaloni trekking & drumetie 

Sunt 16 produse.
Vizualizare 1 - 16 din 16 produse

Pantaloni trekking & drumetie

In timpul drumetiilor si al iesirilor in natura, este important sa fii echipat corespunzator, cu imbracaminte multistrat, astfel incat sa poti da jos sau sa iei un strat in plus pe tine atunci cand temperatura exterioara dicteaza acest lucru.
Pantalonii de trekking reprezinta un element important, parte a echipamentului complet de munte.

In functie de anotimpul in care ii vom folosi, pantalonii de trekking se impart in mai multe categorii:

- pantaloni trekking de vara: acest tip de pantaloni se usuca repede, au un grad inalt de respirabilitate. De obicei croiala cu genunchi preformati asigura un grad inalt de libertate in miscare (necesar mai ales in timp ce urci). De obicei, pantalonii de trekking & drumetie sunt tratati astfel incat sa respinga apa (water reppelent treatment), insa, pe masura ce timpul trece si numarul de purtari creste, tratamentul va trebui reinnoit (recomandam spray-urile de impermeabilizare Nikwax).

O caracteristica importanta a pantalonilor de trekking de vara este posibilitatea de a-i transforma in pantaloni scurti de trekking, cu ajutorul fermoarelor. Daca alegi o pereche de pantaloni trekking zip-off, te vei bucura practic de doua perechi intr-una singura.

Un parametru foarte important de luat in seama atunci cand vorbim despre pantalonii de trekking de vara este si UPF rating, adica gradul de protectie solara pe care il oferta respectivul material. Cu cat mai inalta valoarea UPF, cu atat mai mare este protectia impotriva radiatiilor solare. Valoarea de 50 UPF este cea mai inalta. Asadar, merita sa iti cumperi o pereche de pantaloni trekking la pret mai ridicat, daca acestia ofera si protectie solara.

- pantaloni trekking 3 sezoane: acesti pantaloni au de obicei si protectie la vant, sunt tratati astfel incat materialul sa respinga apa (water repellent), au genunchi preformati (pentru un nivel sporit de confort), iar la nivelul sezutului, al genunchilor, si la glezne au, de obicei, material dublat, pentru o rezistenta sporita in timp.